Økologiomlægning i Holbæk Kommune

Haaning & Merrald ved hvad de taler om. Jeg har fået en reel faglig sparring og viden om, hvad der skal til for at vi løfter økologien. Den forudsætning havde jeg ikke før.

Ziska Seirup

Områdeleder, Holbæk Kommune

Opgaven

I Holbæk Kommune var der politisk ønske om at øge økologiprocenten i de offentlige køkkener til 45 % i 2022. I samarbejde med Økologisk Landsforening og os blev der søgt om fondsmidler til et større omlægningsprojekt i kommunens institutionskøkkener. Projektet har været vellykket. Samlet set er de institutioner, der var med i projektet, gået fra 18 % til 49 % i projektperioden. 

Gennem kurser har institutionerne nu kompetencer til at lave mere mad fra bunden, de har skåret i madspildet og der er kommet mere grønt og flere bælgfrugter. Ved hjælp af vores analyseværktøj, har vi analyseret institutionernes indkøb og løbende fulgt udviklingen i den økologiske andel. Dokumentation af de reelle indkøb er et grundelement i vores arbejde med økologisk omlægning.

Er du klar til at forvandle dit køkken? Kontakt os!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module